Dolar 38,8095
Euro 43,7891
Altın 4.102,31
BİST 9.514,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 26°C

Denizlerimiz gururla dalgalanıyor! Türkiye Mavi Bayrakta ilk 3’te!

Denizlerimiz gururla dalgalanıyor! Türkiye Mavi Bayrakta ilk 3’te!
20 Mayıs 2025 17:15

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mavi Bayrak programı kapsamında Türkiye 577 plaj ile bir kez daha dünyanın en çok Mavi Bayraklı plajına sahip üçüncü ülkesi oldu. 

ANKARA (İGFA) – Türkiye, Mavi Bayrak Programı kapsamında 577 plaj, 29 marina, 18 turizm teknesi ve 8 bireysel yat ile dünyanın en çok Mavi Bayraklı plajına sahip üçüncü ülkesi olma unvanını korudu. İspanya ve Yunanistan’ın ardından gelen Türkiye, çevre dostu turizmdeki istikrarını sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mavi Bayrak bu yıl da ülkemizin kıyılarında gururla dalgalanacak!” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin bu başarısını kutladı.

ANTALYA LİDERLİĞİ BIRAKMADI

Bu yılın verilerine göre Antalya 233 plajla bir kez daha listenin zirvesinde yer aldı. Antalya’yı 110 plajla Muğla ve 64 plajla İzmir takip etti.

Balıkesir’de 48, Aydın’da 39, Samsun’da 16, Mersin ve Çanakkale’de ise 12’şer plaj Mavi Bayrak aldı.

Ordu, Sakarya, Adana ve Düzce gibi iller de listeye plaj sayılarıyla katkı sağladı.

Marina kategorisinde en fazla bayrağa sahip iller; 10 marina ile Muğla, 6 marina ile Antalya ve 5 marina ile İzmir oldu.

Turizm tekneleri kategorisinde Antalya 13 teknede Mavi Bayrak dalgalandırarak liderliğini korudu.

PLAJ SAYISINDA 10 YENİ BAYRAK

Geçen yıl 567 olan Mavi Bayraklı plaj sayısı, bu yıl 577’ye çıktı. Marina sayısı da 27’den 29’a yükseldi.

Mavi Bayrak Programı, 50’den fazla ülkede uygulanıyor ve Türkiye’de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülüyor.

Türkiye’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının iş birliğiyle sürdürülen program, plajlarda 33, marinalarda 38, teknelerde 51 ve bireysel yatlarda 4 çevresel ve yönetsel kriterin sağlanmasını esas alıyor.

2025 yılı Mavi Bayrak ödüllerinin ayrıntılarına www.mavibayrak.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.