Dolar 41,4334
Euro 48,9206
Altın 5.030,28
BİST 11.331,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Bursa’da en kaliteli üzümler Osmangazi’de yarıştı

Bursa’da en kaliteli üzümler Osmangazi’de yarıştı
22 Eylül 2025 13:14

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede yetişen bir birinden değerli tarım ürünlerine değer katmak için festivaller düzenliyor. Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli üzümlerinin yetiştirildiği Osmangazi ilçesine bağlı Karabalçık Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından üzüm festivali düzenlendi.

BURSA (İGFA) – Osmangazi Belediyesi düzenlediği festivallerle tarım ürünlerine değer katıyor

Türkiye’nin en kaliteli üzümleri yetiştiren Karabalçık Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi, tarafından üzüm festivalinin bir yenisi gerçekleşti.

Karabalçık Mahallesi’nde üreticiler tarafından yetiştirilen birbirinden lezzetli çeşit çeşit üzümler dereceye girmek için yarıştı. Alphonse, Red Globe, Ata Sarısı ve İtalyan, cinsinde üzümlerin ayrı ayrı kategorilerde yarıştığı festivalde birinciye 7 bin lira, ikinciye 5 bin lira üçüncüye ise 3 bin lira para ödülü verildi. Karabalçık Mahallesi’nde bu yıl 11’incisi düzenlenen üzüm festivalinde kurulan oyun alanlarında çocuklar oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdi.

Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ekipleri yaptığı gösteriler ile festivale renk katarken, Sanatçı Pınar Kömürcüoğlu, verdiği konserle festivale katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

Düzenlenen festivale Osmangazi Belediye Başkan Vekili Halil Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Akbulut, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir, Mücahit Yıldızhan ve Fatih Vardar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivale katılanlar eğlence dolu bir gün geçirdi.

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ ÜZÜMLERİ OSMANGAZİ’DE YETİŞİYOR

Üzüm Festivalinin bu yıl 11’incisini düzenlediklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkan Vekili Halil Aktaş, “Üzümlerimizin bereketi bol, kazancı yüksek olsun, Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli üzümleri Osmangazi İlçesi sınırları içinde yetişiyor. Osmangazi Belediyesi, olarak düzenlediğimiz festivallerle ürünlerimize değer katmaya çalışıyoruz” dedi.

Özveriyle bağlarını işleyen çiftçilerimize gönülden teşekkür ettiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Akbulut, “Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın, olmak üzere bu güzel etkinliği düzenleyen katkı sağlayan tüm kurum ve gönüllülere tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği festivalle üzümlerinin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyleyen Karabalçık Mahalle Muhtarı Ayhan Akın, “Bu yıl üzüm festivali 11’inci kez düzenliyor. Bizlere verdiği destekten dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en kaliteli üzümleri mahallemizde yetişiyor. Osmangazi Belediyesi, mahallemizde yetişen bu değerli ürünü düzenlediği festivallerle geniş kitlelere duyuruyor. Bizlere verdiği destek çok değerli ve anlamlı üretenin yanında olan ve olmaya devam eden Osmangazi Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin en kaliteli üzümlerini yetiştiren Karabalçıklı üreticiler festival düzenleyerek ürünlerine değer katan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.