Dolar 43,1937
Euro 50,2507
Altın 6.404,58
BİST 12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 5°C
Paz 4°C
Pts 4°C

Başkan Sengel’e Avrupa’da büyük onur

Başkan Sengel’e Avrupa’da büyük onur
5 Aralık 2025 13:24

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Avrupa’nın en köklü yerel yönetim kuruluşlarından biri olan Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi (CEMR) tarafından Yerel Demokrasi Sözcüsü olarak seçildi.

İZMİR (İGFA) – 4 Aralık 2025 günü Malta’da düzenlenen CEMR Liderler Zirvesi ve Siyasi Komite Toplantısı sırasında gerçekleşen seçimle Gunn Marit Helgesen yeniden Başkan olurken, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkan Yardımcılığı görevine, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Oğuz Demir Mali Yönetim Komitesi’ne seçildi.

Başkan Sengel ile birlikte, İspanya Belediyeler ve İller Federasyonu (FEMP) adına Bilbao Belediye Meclisi Üyesi ve Bask Belediyeler Birliği (EUDEL) temsilcisi Eider Inunciaga da Yerel Demokrasi Sözcüsü olarak belirlendi. Böylece Avrupa genelinde yerel demokrasi, katılımcı yönetim ve belediyeler arası iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalar, iki kadın yerel yönetici tarafından yürütülecek.

Başkan Sengel’e CEMR bünyesinde verilen bu görev; yerel demokrasinin geliştirilmesi, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışının teşvik edilmesi ile Avrupa çapında belediyeler arası dayanışmanın artırılması açısından büyük önem taşıyor. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, bu süreçte hem Türkiye’nin yerel yönetim politikasını Avrupa düzeyinde temsil edecek, hem de Efes Selçuk’a uluslararası arenada önemli katkı sağlayacak.

Başkan Sengel, Avrupa’nın en büyük yerel ve bölgesel yönetimler örgütü çatısı altında Yerel Demokrasi Sözcüsü seçilmesini yerel demokrasi açısından değerli bulduğunu söyledi. Başkan Sengel; “CEMR, Avrupa’nın en köklü yerel yönetim kuruluşudur. Sürdürülebilir yerel kalkınma, çevre, ulaşım, uluslararası iş birlikleri ve ortaklıklar, yerelde kadın-erkek eşitliği, yönetişim ve sosyal dayanışma gibi alanlarda oluşturulan komiteler ve çalışma grupları aracılığıyla yerel ve bölgesel yönetimlerin hak ve çıkarlarını gözeterek AB yasama sürecinde etkin bir lobi faaliyeti yürütmektedir ve üyelerinin siyasi konumunun etkisini artırmaktadır” dedi.

Başkan Sengel; “Biz her zaman kalkınmanın ve demokrasinin yerelden başladığının altını çizdik. Bu bağlamda, yerel demokrasinin yara aldığı bir ülkeden, yerel kalkınmanın yara aldığı bir ilçeden temsil hakkı elde etmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.