Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Putin:Saldırılar Devam Ederse Uluslararası İlişkileri Kaosa Sürükler

Putin:Saldırılar Devam Ederse Uluslararası İlişkileri Kaosa Sürükler
16 Nisan 2018 00:03

”İLİŞKİLER ULUSLARARASI KAOSA SÜRÜKLENİR”

Rusya Devlet Başkanı Putin,ABD,Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye operasyonlar düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşen Putin,saldırılarının sürmesi halinde ilişkilerin uluslararası kaosa sürükleneceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada İran ile olan ortak açıklamayı basına açıkladı.İki liderin ortak görüşü ise Batının füze saldırılarının ilişkilere zarar vereceği yönünde.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, füze saldırılarının devam etmesinin uluslararası ilişkileri kaosa sürükleyeceğini söyledi.Moskova’dan, ABD, Fransa ve İngiltere’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunduğu karar tasarısıyla ilgili de bir açıklama geldi.

”BİR UZLAŞMAYA VARMAK ZOR”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov, Rusya’nın tasarı üzerinde çalışacağını ancak bir uzlaşmaya varmanın zor olduğunu söyledi.

”KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”

Bakan yardımcısı, Moskova’nın Batı ile siyasi ilişkileri geliştirmek için her türlü çabayı sarf edeceğini belirtti. Riyabkov, “Rusya’nın da kırmızı çizgileri var” dedi.

”İLETİŞİM KANALLARI AÇIK”

Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası gözetim altında imha edildiğini belirten Riyabkov, Moskova ile washıngton arasındaki iletişim kanallarının açık olduğunu vurguladı.