Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Göktuğ Göktaş’ın Kaleminden “Tanrı Savaşları”

Göktuğ Göktaş’ın Kaleminden “Tanrı Savaşları”
5 Mayıs 2024 18:57

Göktuğ Göktaş’ın Kaleminden “Tanrı Savaşları”

 

Yazar Göktuğ Göktaş’ın kaleme aldığı “Tanrı Savaşları” adlı kitap son günlerde adından sıkça söz ettiriyor.

 

Sosyal medya da özellikle gündem haline gelen kitap, okurlar tarafından çok beğenildi ve çok satanlar listesine adını yazdırmayı başardı.

 

Tarih ( İnceleme- Araştırma) kategorisinde yer alan “Tanrı Savaşları” 304 sayfadan oluşmaktadır. Akıcı bir dile sahip olduğu için kitap okurları ve Tarih severler için vazgeçilmez bir kitap haline gelmiş durumda. Kitabı okuyan okuyucular, Göktuğ Göktaş’ın yazacağı yeni kitaplar için heyecan içerisinde beklemekteler.

 

Kitabın içeriği ile ilgili:

 

“Sümerler zamanında yapılmış olan zodyak listeleri, ilkbahar ekinoksu günü, gün doğarken, Güneş’in arka planında gözlenen takımyıldız olan Boğa takımyıldızı ile başlar. Yaşanan zamanın boğa çağı olduğunun işaretidir bu. Dünya üzerindeki yönetim hakkının da belirleyicisi. Yönetimsel simgesi boğa olan Enlil ve ailesi dönemin yönetim hakkını elinde tutmaktadır o yıllarda.

Zodyaktaki Boğa Burcu yerini giderek Koç Burcuna bırakmaktayken, Marduk üstünlüğü Enlil ve ailesinden devralma zamanının gelmiş olduğunu öne sürer. Güneş’in ilkbaharın ilk gününde Koç burcundan, yani onun takımyıldızından doğacağı, kutsal döngünün Marduk’un hükmetmesini destekleyeceği zaman yaklaşmaktadır.

Akitu Festivali, antik Mezopotamya’da, özellikle Sümer ve Babil uygarlıklarında kutlanan bir ekinoks şenliğidir. Bir haftadan fazla süren festival, sadece bir bahar kutlaması olmanın ötesinde, tanrılara şükretme, bolluk, bereket için dua etme ve kralların meşruiyetini teyit etme anı…

Sümer ve Babil kralları, her yıl Akitu Festivali sırasında taç giyer ve tanrılar tarafından seçilmiş olduklarını ve krallıklarının meşruiyetini bu şekilde teyit ederlerdi.

Evrenin, her yıl ilkbaharda yeniden yaratıldığına inanan Antik Mezopotamya halkları için Akitu Festivali, kozmik düzenin yeniden kurulmasını kutlamak için bir fırsattı.”