Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
BİST 9.465,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

İbrahim Kalın’dan Sert Açıklamalar

İbrahim Kalın’dan Sert Açıklamalar
25 Aralık 2018 01:22

Kabine Toplantısının devam ettiği sırada açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İdlib mutabakatının sürdüğünü belirterek, “Şu ana kadar bir saldırı, sıkıntı söz konusu olmadı. Bunun böyle devam etmesi için her türlü tedbiri almış durumdayız. Rejimin askerlerimize herhangi bir saldırısı halinde dünyayı başlarına dar ederiz” dedi.

umhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’na ilişkin gazetecileri açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, “Piyasalarda belli bir sakinleşmenin ve olumlu manada bir hareketliliğin başladığını görüyoruz.” dedi.

Kalın’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Fırat Kalkanı harekatında 3 bin DEAŞ’lı etkisiz hale getirilmişti. O günden bugüne kadar Cerablus, El Bab hattında DEAŞ unsurlarına rastlanılmamaktadır. Hem sahada hem masada olmaya devam edeceğiz.

Bugün bir eylem hazırlığında olan hücrenin çökertilmesi bunun önemli örneklerinden bir tanesi. Reina saldırısıyla iltisaklı olduğu tespit edilen hücre çökertildi.

Terörle mücadele devam edecek
Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz. Ön alıcı bir şekilde her alanda bu mücadelemiz devam edecektir. Türkiye YPG/PKK terörüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir.

İdlib bölgesinde 12 askeri gözlem noktamız bulunmaktadır. İdlib anlaşması çerçevesinde de buradaki askeri mevcudiyetimizi tahkim etmeye devam ediyoruz. Oradaki askerlerimiz de kalmaya devam edecekler. Böylece yerel unsunlarla birlikte İdlib civarında güvenliği ve istikrarı sağlayacaklar.

ABD’nin Suriye’den çekilmesi

ABD’nin çekilme kararı Suriye krizinin diplomatik çözümüne katkı sağlayacak. Çekilme kararı 14 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Trump’ın görüşmesi meselenin seyrini değiştirdi. 14 Aralık’taki telefon görüşmesi tarihi bir görüşmeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kere söylediği hususun artık burada bir siyasi direktif ya da talimat haline gelmiş olması son derece önemli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.