Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İzmir Çiğli Belediyesi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine” ışık tuttu

Çiğli Belediyesi tarafından Turuncu Dernek ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin (CEİD) katkılarıyla başlatılan Toplumsal Cinsiyet …

İzmir Çiğli Belediyesi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine” ışık tuttu
6 Nisan 2022 04:45

Çiğli Belediyesi tarafından Turuncu Dernek ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin (CEİD) katkılarıyla başlatılan Toplumsal Cinsiyet Eğitimlerinde görev alacak eğitici eğitimleri tamamlandı.

İZMİR (İGFA)- Kadınların hayatın her alanında eşit hak ve özgürlüklere sahip olması adına çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü Çiğli Belediyesi’nde başkan, başkan yardımcıları ve müdürlerin de aralarında bulunduğu karar alıcılara yönelik eğitimlerin tamamlanmasının ardından projenin ikinci etabına geçildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde Çiğli Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nde başlatılan eğitimler, Turuncu Dernek ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nde görevli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirildi. 6 hafta süren eğitimleri başarıyla tamamlayan vatandaşlar Toplumsal Cinsiyet Eğitimlerinde eğitim verme yeterliliğine sahip olabilecek.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin geniş kitlelerce benimsenmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Kadınların hayatın her alanında mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde yer alması için toplumumuzun cinsiyet eşitliğini içselleştirilmesi gerekiyor. Çiğli Belediyesi olarak, öncelikle belediyemizin karar alıcılarına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri düzenledik. Eğitimlere başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle birlikte katılım gösterdik. Bundan sonraki süreçte hizmet ve projelerimizi eğitimlerden elde ettiğimiz bilgi ve birikimler ışığında hayata geçireceğiz. Bu anlayışın toplumumuzda yaygınlaşması için de çalışmalarda bulunuyoruz. Son olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün öncülüğünde başlattığımız 6 haftalık eğitici eğitimleri sona erdi. Vatandaşlarımızın eğitimlere olan ilgisi bizleri mutlu etti. Sağladıkları iş birliğinden ötürü CEİD ve Turuncu Dernek yönetimlerine teşekkür ediyorum. Cinsiyet eşitliğini, kurumsal kimliğimizi oluşturan ana unsurlardan biri haline getirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.