Dolar 41,7883
Euro 48,4047
Altın 5.521,59
BİST 10.556,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 21°C

Kartalkaya Davası’nın ilk duruşmasında Ümit Özdağ’dan çarpıcı mesaj

Kartalkaya Davası’nın ilk duruşmasında Ümit Özdağ’dan çarpıcı mesaj
8 Temmuz 2025 05:57

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bolu’daki Kartalkaya Davası’nın ilk duruşmasına katılarak basın açıklaması yaptı. Özdağ, davanın uzun süreceğini ve sistemsel hataların felakete yol açtığını vurguladı.

BOLU (İGFA) – Bolu’da görülen Kartalkaya Davası’nın ilk duruşmasına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, mahkeme sonrası yaptığı basın açıklamasında, dava sürecinin hem insani hem de sistemsel hataları ortaya çıkardığını belirtti.

Genel Başkan Prof. Dr. Özdağ, salonda ağır bir atmosferin hakim olduğunu ve yakınlarını kaybedenlerin acısının hâlâ hissedildiğini ifade etti.

“İNSANİ VE SİSTEMSEL HATALARIN FELAKETİ”

Salonda çok ağır bir hava olduğunu kaydeden Özdağ, “Bu, insani hataların sonucunda olduğu kadar, hatta ondan daha fazla sistemsel bir hatanın yol açtığı insani bir felaket” dedi.

İlk sanığın ifadesinin alındığı duruşmada, sanık avukatlarının savunmaları ve şikayetçi ailelerin avukatlarının sorularının, gerçeğin ortaya çıkarılması ve suçluların tespitinin uzun bir süreç gerektirdiğini gösterdiğini belirten Prof. Dr. Özdağ, sanık avukatlarının mahkeme dışında ciddi iddialar ortaya attığını vurgulayarak, “Sadece içerideki sanıklar mı suçlu, yoksa salonda bulunması gereken başka insanlar da var mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Yakınlarını kaybedenlerin acısının mahkeme salonunda hâlâ yoğun bir şekilde hissedildiğini belirten Ümti Özdağ, adaletin tam anlamıyla sağlanması gerektiğini ifade etti.

Davanın uzun bir yargılama süreci gerektireceği belirtilirken, Özdağ, Zafer Partisi olarak konunun takipçisi olacaklarını ve adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.