Dolar 41,8130
Euro 48,4204
Altın 5.566,05
BİST 10.556,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 20°C

Muğla’nın yangın tankerleri aktif görevde

Muğla’nın yangın tankerleri aktif görevde
28 Temmuz 2025 15:55

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelere dağıtılan yangına ilk müdahale tankerleri, 2025 yılında meydana gelen 24 yangında aktif olarak kullanıldı.

MUĞLA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre son on yılda en fazla orman yangının çıktığı Muğla’da Büyükşehir Belediyesi orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler almaya devam ediyor.

Bu kapsamda, orman köyleri ve kırsal mahallelere dağıtılan yangınlara ilk müdahale tankerleri, 2025 yılında meydana gelen 24 yangında aktif olarak kullanılarak alevlerin daha geniş alanlara yayılması önlendi.

180 ADET YANGIN TANKERİ DAĞITILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangın riski yüksek orman içi ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların, olası yangınlara daha hızlı ve etkili şekilde müdahale edebilmesi amacıyla, 3 ton kapasiteli 180 adet ilk müdahale tankerini kırsal bölgelere dağıttı.Büyükşehir itfaiyesi 180 adet yangınlarailk müdahale tankerini mahallelere dağıtırken herhangi bir yangında nasıl kullanılacağı konusunda da muhtarlara ve diğer vatandaşlara eğitimler verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelere dağıtılan yangınlarailk müdahale tankerleri sayesinde 2025 yılı içerisinde 24 adet orman yangınına ilk müdahalede bulunuldu. Bu müdahaleler sayesinde Menteşe’de 8, Seydikemer’de 4, Ula’da 4, Milas’ta 2, Yatağan’da 3, Köyceğiz, Marmaris ve Fethiye’de 1 olmak üzere toplamda 24 yangına ilk müdahalede bulunuldu ve yangınların daha geniş alana yayılmasının önüne geçildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan ilk müdahale yangın tankerleri aynı zamanda arazöz ve yangın havuzlarına su takviyesi yaparak kritik görevler üstleniyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.