Dolar 41,8177
Euro 48,6276
Altın 5.445,80
BİST 10.720,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 20°C

Sosyal medyada mizah amaçlı video krizi! Gerçek dışı fiyat iddialarına Ticaret’ten yanıt geldi

Sosyal medyada mizah amaçlı video krizi! Gerçek dışı fiyat iddialarına Ticaret’ten yanıt geldi
21 Eylül 2025 15:54

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada bir markette satılan ürünün maliyetinin satış fiyatının çok altında gösterildiği dezenformasyon içerikli bir paylaşıma ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, videoyu çeken sosyal medya kullanıcısının yeni paylaşımında ürünün markete geliş fiyatının 351 TL olduğunun görüldüğünü belirtti.

ANKARA (İGFA)- Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada paylaşılan bir markette satılan ürünün maliyetinin gerçekten uzak şekilde, satış fiyatının çok altında gösterildiğini belirterek, videoyu çeken sosyal medya kullanıcısının yeni paylaşımında da görüldüğü üzere ürünün markete geliş fiyatı 351 TL olduğunu açıkladı.

Söz konusu videonun sahibi olduğunu belirten Abdullah Gülşahin ise, “Video bana aittir ve paylaşım amacım tamamen mizah amaçlıydı. Bir açıklama yapma gereği duyduğumdan ötürü bu videoyu sizlere iletiyorum. Tüm halkımızdan ve büyüklerimden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakanlık, Gülşahin’in videosunu alıntılayarak, düzenli kontrollerde bu tür bir uyuşmazlık tespit edilmediğini ifade ederek, kamuoyunu bilgilendirme fırsatı olan sosyal medya kullanıcılarına, içerikleri yaymadan önce teyit etme ve güvenilirliğinden emin olma sorumluluklarını hatırlattı. Ticaret Bakanlığı, kamuoyunu yanlış yönlendiren girişimlere karşı mücadelesini sürdüreceğini belirterek, “Üretici ve ticaret erbabımızın yanındayız, tüketicimizin de daima koruyucusu olacağız” mesajını verdi.

Bakanlık, vatandaşları resmi kaynaklara dayanmayan içeriklere karşı uyanık olmaya çağırdı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.