Dolar 40,9880
Euro 48,0856
Altın 4.432,10
BİST 11.372,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Tarımsal örgütlere yönetmelik ayarı

Tarımsal örgütlere yönetmelik ayarı
8 Temmuz 2025 12:58

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklikle, borçsuzluk şartı ve yeni geçiş hükmü getirildi.

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik’te değişikliklere gitti.

Yeni düzenlemeler, tarımsal örgütlerin derecelendirme süreçlerini ve belgelerinin geçerlilik sürelerini kapsadı.

Buna göre yönetmeliğe “Uygulama rehberi” tanımı eklenerek, başvuru ve belgelendirme usulleri rehberle düzenlenecek.

Derecelendirme komisyonunun görevlerinin de yeniden belirlendiği yönetmelikte başvurular incelenerek dereceleri onay için sunulacağı ve itirazların değerlendirileceği kaydedildi. Başvuru sahiplerine yönelik ifadeler “tüzel kişilik adına yetkilendirilen yönetim kurulu üyeleri” olarak güncellendi. Ayrıca, 6183 sayılı Kanun’a göre vadesi geçmiş borç ve sosyal güvenlik prim borcu olmayanların başvuru yapabileceği şartı eklendi.

SÜRE VE İTİRAZ SÜRECİ

Derecelendirme ibaresi “değerlendirme” olarak değiştirildi, itirazlar Bakanlık sisteminden yapılacak ve sonuçlar komisyon onayı sonrası 15 iş günü içinde sisteme yüklenecek.

Birinci derece belgelerin geçerlilik süresi, 31 Aralık 2025’e kadar uzatılırken, belgelerin onay tarihinden itibaren bir takvim yılı geçerli olacağı kaydedildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.