Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Zeytinyağlı Sabun Neye İyi Gelir?

Zeytinyağlı Sabun Neye İyi Gelir?
14 Aralık 2021 15:41

Zeytinyağının hep vücuda içeriden sağladığı faydalardan bahsedilir, ama zeytinyağının sabun haline getirilerek dışarıdan da vücuda desteğinin olduğu az bilinen bir gerçektir. İşte bizde az duyduğunuz zeytinyağı sabununun cildiniz ve saçlarınız üzerindeki etkilerinden bahsedelim istedik. Zeytinyağlı sabun içeriğinde bol miktarda E vitamini barındırır. Bu vitamin saçların sağlığı açısından önemlidir. Saça düzenli olarak kullanıldığında saçlarda oluşan solgun görüntünün ortadan kalkmasını sağlar. Düzenli kullanım beraberinde saç diplerinde yara olan kişilerin bu sorundan kurtulmasını kolaylaştırır.  Zeytinyağının kepek yaptığı gibi yanlış bir inanış vardır. Zeytinyağlı sabun kullanıldığında saçlarda kepeklenmeye neden olmaz, çünkü saç derisini besler.

Zeytin ve Zeytinyağının Faydaları

Zeytin, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı bu meyve hasat şekline göre lezzetini de belirler. Erken hasat edilen zeytinler genelde yeşil zeytin olarak tanımlanır, geç hasatta ise siyah zeytin olur. Zeytinin en doğru toplanma şekli dalındayken alınmasıdır, ancak bazı tüketiciler daha ekonomik olmasından dolayı zeytinleri döküldükten sonra toplar. Zeytin işlenmeden tüketildiği için besin değerinden hiçbir şey kaybetmez.  Zeytinyağı faydaları saymakla bitmez. Erken hasat döneminde toplanan zeytinler, zeytinyağı haline getirildiğinde ise doğal zeytinyağı şeklinde tanımlanır. Zeytinyağının istenilen kıvama gelebilmesi için birtakım işlemlerden geçmesi gerekir. Soğuk sıkım işlemi zeytinyağının tam fayda sağladığı zamandır. Piyasa da birçok yerde soğuk sıkım zeytinyağı şeklinde satılan yağlar olsa da gerçekten de bir yağın soğuk sıkım olup olmadığını anlamak için tatmak gerekir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.