Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası
14 Haziran 2021 17:59

 

Kim pastaları sevmez, özellikle bir fırsat olduğunda veya en güzel günü özel gününüzle kutlamanız gerektiğinde? Ayrıca pastasız bir partinin ne kadar zor olacağını veya etrafta o mükemmel pasta güzelliği göremediğiniz bir olayın ne kadar sıkıcı olduğunu merak ediyor musunuz? Bunun için endişelenmenize gerek yok. Gel Tatlım sizin için size özenle doğum günü pasta siparişlerinizi alıyor. Çocuklar için doğum günü pastaları yapıyoruz ve bu sayede çocuklarınız harika bir doğum gününe sahip oluyor. Ayrıca yetişkinler için de özel doğum günü pastaları sipariş edebilirsiniz. Butik pastalar sipariş ederek doğum günlerinizde herkesten ayrı eşsiz pastlara sahip olabilirsiniz.

Pastalar gerçekten de sadece ağzınızı şımartmakla kalmayıp aynı zamanda her işleve lezzet katan bir mutluluk demetidir. Herkes onları lezzetleri, tatları ve güzellikleri için sever. Onları daha da güzel yapan şey kekleridir. Bir pastayı iyi yapan şey, ilgili pişirme yöntemi ve süreçte kullanılan tüm malzemelerdir. Evde bir tane yapabilir ya da Gel Tatlım üzerinden çocuk, yetişkin ve butik doğum günü pastası sipariş edebilirsiniz , ancak partinizi pasta olmadan devam ettiremezsiniz.

İşte pastayı herkes tarafından sevdiren en önemli özelliklerden bazıları:

Görünüm– Herkesi cezbeden ilk ve en önemli şey pastanın görünüşüdür. Bir pasta, yerde bulunan her bireyin ilk görüntüsünü yakalamak için güzel ve çekici olmalıdır. Pasta hakkında konuştuğumuz her şey görünüşten sonra gelir. Bu nedenle, görünüm bir pastanın en önemli özelliklerinden biridir.

Tat– Neden herkesin kekleri sevdiğini biliyor musun? Açıkçası tadı nedeniyle. Herhangi bir pastanın çok temel ancak önemli özelliklerinden biri tadıdır. Pastanın tadı ve bir ısırık aldıktan sonra hissettikleriniz pastanın tüm varlığını tanımlar. Bir pasta lezzet açısından zenginleştirilmiş olmalı ve sizi tamamen tatmin etmelidir.

Pişirme– İyi bir pasta, uygun adımlarla pişirilen pastadır. Kek tamamen kabarmalı ve hamur gibi görünmemelidir. Kabarık, süngerimsi ve nemli olmalıdır. Daha az malzemeye ve uygun pişirme yöntemlerine sahip olmak, pastayı daha çekici hale getirir. Kaliteli malzemeler kullanmak her zaman işe yarar.

Tatlar – Herhangi bir pastanın en gerekli özelliği tadıdır . İnsanlar seçicidir ve herkes için pasta yapılır. Her zevke hitap edecek çikolata, vanilya, karamela, çilek ve daha birçok lezzet eklenir ve lezzetler her pastanın cazibe merkezidir.

Herhangi bir lezzeti sevsinler ya da sevmesinler, kekleri herkes tarafından sevdiren daha birçok özellik var. Piyasada tüm tercihlerinize uygun kekler mevcuttur. Ayrıca, yumurta, un, kabartma tozu, şeker ve evde kolayca bulunabilen diğerleri gibi birkaç malzemeyi kullanarak evde kolayca pişirilebilen ev yapımı kekler de vardır. Pastanın tadı, kalitesi ve dokusuna odaklanmanız gerekir.

 

Pastalar Nasıl Süslenir?

Pasta süslemek bir sanattır ve sadece işinizi tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda o güzelliği lezzetle inşa etmek için gösterdiğiniz sonsuz çabalar hakkında da çok şey söyler. Bir sanat yeteneğinizi ortaya çıkarır, benzer şekilde pastayı süsleme şekliniz, hitap edeceğiniz insanlara olan sevginizi gösterir. Bunun için sevdiklerinize butik pastalar sipariş edebilirsiniz.

Pasta süsleme, artık ister profesyonel ister yeni başlayanlar olsun, parti mevsimlerine bağımlı olan herkes için bir zor bir konu. Doğum günü pastası, düğün pastası, herhangi bir işlev olsun, güzel bir pasta her zaman ruh halini belirler. Doğum günleri, yıldönümleri ve tüm önemli olaylar için en iyi pasta süslemesini yapma baskısı, özellikle bu alana yeni başlayan biriyseniz oldukça anlaşılır. Gel Tatlım olarak pasta süslemelerimizde hangi araçları kullandığımızı sizin için derledik.

  1. Kek düzleştirici

Çok basit ama göze çarpan pasta süsleme araçlarından biri pasta düzenleyicidir. Çekici kek katmanları oluşturmak, bir pasta düzenleyici kullanarak gerçekten kolay bir iştir. Sadece katmanları mükemmel hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda pastanızın en iyi kısmını kolayca kesebilir ve kesebilirsiniz.

 

  1. Kek döner tablası

Kek döner tablası, pastanızı düzeltme ve servis etme konusunda en iyi araçtır. Buna ek olarak, katmanları veya tabanları süslerken pastayı mükemmel konumda tutmaya yardımcı olur.

 

  1. Kek fırçası

Bir diğer önemli pasta yapım aracı da pasta fırçasıdır. Düzeltilmiş yüzey üzerinde renk kullanıldığında en şaşırtıcı detayların oluşmasına yardımcı olur.

gel tatlım, geltatlim, doğum günü pastası siparişi

  1. Kek spatulası

Pasta spatulası, birden fazla amaca hizmet eden bir pastayı süslerken en sevdiğiniz araçtır. Yeni başlayanlar ve hatta profesyoneller için olmazsa olmaz bir araçtır.

 

  1. Kek kazıyıcı

İyi bir pasta kazıyıcı seçimi, kraliyet pastası yapmak için en çok ihtiyacınız olan şeydir. Pastanızın kenarlarını sıyırmak ve krema ucunun uçlarını güçlendirmek için kazıyıcı zorunlu bir araçtır.

 

  1. Krema sıkma torbası

Pastanın üzerindeki çiçek ve desenleri görünce daha çok şaşırıyorsunuz değil mi? Bu krema sıkma torbası kullanılarak yapılır. Düzeltilmiş kek üzerine desen ve süsleme yapmak, çiçek yapmak ve pasta üzerinde gerekli tasarımlar için kullanılırlar.

 

  1. Kek tarağı

Bir pasta tarağı, bir pastanın kremasını tasarlamak için kullanılan önemli pasta yapım araçlarından biridir. Genellikle düzeltilmiş tabanın etrafına paralel çizgiler yapmak için kullanılır, böylece süslemeler kolaylaşır.

 

  1. Krema poşetleri

Pastanızı süslemeye karar verirken, krema poşetleri vazgeçilmez bir pasta pişirme aracıdır. Pastanızın üzerine krema sürmek ve daha çekici hale getirmek için kullanılırlar. Ancak, bunları nasıl uygun şekilde kullanacağınızı öğrenmeniz gerekir.

 

  1. Daha pürüzsüz pastalar

Pasta pürüzsüzleştirici, köşe uçlarında tutmayı kolaylaştıran rahat bir tutuş sağlar. Pastanıza cilalı bir görünüm kazandırmak için, görünümü ve sunumu iyileştiren bir pasta pürüzsüzleştirici kullanabilirsiniz.

 

  1. Tırtıklı bir bıçak

Kekleri ezmek ve kek keserken servis edilen en iyi düzletmeyi getirmek için tırtıklı bir bıçak kullanılır.

 

Doğum Günü Pastası Süslemenin Kolay Yolları

Bir renk patlaması eklemek için çilek veya kivi dilimleri gibi taze meyveler.

Meyve dilimleri, sakızlı şekerler ve badem ezmesi gibi şekerler.

Buzlu hayvan krakerleri, piruet kurabiyeleri veya mini sandviç kurabiyeleri fazla uğraşmadan ilgi çeker.

Sprinkles veya dekorlar, süpermarkette özel gıda mağazanızda veya pasta süsleme malzemeleri mağazalarında çok çeşitli olarak mevcuttur.

Yenilebilir çiçekler, şekerlenmiş menekşeler veya böcek ilacı kullanılmadan yetiştirilen gül yaprakları yenebilir.

Cevizler, kaju fıstığı veya yarım ceviz gibi kuruyemişler.

Rendelenmiş, kızarmış veya pul pul hindistancevizi.

 

Doğum Günü Pastalarının Tarihi

İlk gerçek doğum günü pastasının Orta Çağ’da Almanya’da yapıldığına inanılıyor. Almanlar, çocukların doğum günlerini pasta ile kutlayacak ve kutlamaya Kinderfest adını verecekti.

Kekler başlangıçta kaba, ekmeğe benzer bir üründü ve daha sonra Geburtstagorten adı verilen çok daha tatlı bir versiyon haline geldi.

  1. yüzyılda doğum günü pastaları, katmanlar ve çiçekler gibi süslemeler gibi detaylarla daha ayrıntılı hale getirildi . Ancak, bu tür kekler, yüksek fiyatlı malzemeler nedeniyle yalnızca zengin, üst sınıf tarafından karşılanabilirdi.
  2. yüzyılda, yiyecek ve pişirme kapları daha erişilebilir ve dolayısıyla uygun fiyatlı hale geldi. Bununla birlikte, kek fiyatları önemli ölçüde düştü ve üretilen kek sayısı önemli ölçüde arttı.

 

Doğum Günü Mumlarının Tarihi

Bir teori, pastanın üzerine mum koyma tarihinin Antik Yunanistan’da başladığıdır. Yunanlılar ay tanrıçası Artemis’i onurlandırmak için yuvarlak kekler yaparlardı. Pastanın üzerindeki yanan mumlar ayın parıltısını temsil ediyordu ve mumlardan çıkan duman dualarını ve dileklerini göklerde yaşayan tanrılara taşıyordu.

 

Bazı bilim adamları, geleneğin aslında Almanya’da başladığına inanıyor, burada “yaşam ışığını” temsil etmek için pastanın üzerine bir mum yerleştirildiği söyleniyor.

Bugün çoğu batı kültürü doğum günlerini pasta, yanan mumlar ve doğum günü şarkısıyla kutlar. Mum sayısı genellikle kutlanan kişinin yaşını temsil eder. Birçoğu, tüm mumları bir nefeste üflerken sessiz bir dileğin yapılması gerektiğine inanıyor. Dilek başkasına anlatılamaz, yoksa gerçekleşmeyecektir.

Bir zamanlar basit bir hamur işi olan şey, şimdi karmaşık çeşitler ve tatlar dünyasıdır. En popüler tatlardan bazıları, krem ​​peynirli kremalı kırmızı kadife, kremalı vanilyalı fasulye ve çikolatalı klasik çikolatadır. Mmm, artık acıkıyoruz! Bir dahaki sefere arkadaşlarınız ve ailenizle mutlu bir şekilde doğum gününü kutladığınızda, bu eğlenceli ve ilginç geleneğin uzun tarihini tekrar düşünün.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.