Dolar 41,8181
Euro 48,5950
Altın 5.580,45
BİST 10.316,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 21°C
Cts 20°C

CHP’li Yazgan’dan iktidara sert hububat çıkışı!

CHP’li Yazgan’dan iktidara sert hububat çıkışı!
6 Haziran 2025 12:39

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, hububat alım fiyatlarının yetersizliğine tepki göstererek, “Fiyatlar derhal revize edilmeli, prim ödemeleri zamanında yapılmalı” çağrısında bulunarak, “Çiftçiye sırt çeviren devlet, toprağın bereketini kaybeder” dedi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hububat alım fiyatlarına yönelik yazılı açıklamasını eleştirdi.

İktidarın çiftçi tepkisinden çekindiği için fiyatları alelade bir şekilde duyurduğunu savunan Milletvekili Yazgan, açıklanan rakamların çiftçiyi zarara ve tarımdan kopuşa ittiğini belirtti.

CHP’li Yazgan, 2025’te ekmeklik buğday için 16,2 TL, makarnalık buğday için 16,2 TL, arpa için 13,52 TL olarak belirlenen fiyatların, 2024’teki 11 TL ve 8 TL’lik fiyatlara kıyasla enflasyonun gerisinde kaldığını vurguladı. “Gübre, mazot, tohum ve ilaç maliyetleri artarken bu fiyatlar çiftçiyi zararına üretime zorluyor” diyen Milletvekili Yazgan, 2024 prim ödemelerinin bir yılda zor yapıldığını, don, yağış ve kuraklık gibi felaketlerde ise çiftçinin yalnız bırakıldığını ifade etti.

Milletvekili Yazgan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na “Girdi maliyetlerini neye göre hesaplıyorsunuz? Bu fiyatları nasıl uygun görüyorsunuz?” diye sorarak, alım fiyatlarının revize edilmesini, ödemelerin zamanında yapılmasını isteyerek, “Çiftçiye sırt çeviren iktidar, bereketi de kaybeder” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.