Dolar 41,8281
Euro 48,3765
Altın 5.564,70
BİST 10.491,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 20°C

Kayseri, üniversite tercihlerinde 29. sıraya geriledi!

Kayseri, üniversite tercihlerinde 29. sıraya geriledi!
9 Temmuz 2025 14:47

Saadet Partisi Kayseri Mahalli İdareler Başkanı Adnan Kenanoğlu, 2024 YKS tercihlerinde Kayseri’nin düşüşünü yaşam kalitesi ve sosyal eksikliklere bağladı; seferberlik önerdi.

Habibullah EFENDİGİL / KAYSERİ (İGFA) – Saadet Partisi Kayseri Mahalli İdareler Başkanı Adnan Kenanoğlu, 2024 YKS yerleştirme tercihlerinde Kayseri’nin 29. sıraya gerilemesine dikkat çekti.

Erciyes Üniversitesi’nin akademik başarıda Türkiye’nin ilk 10’unda yer almasına rağmen, öğrencilerin artık sadece akademik kriterlere değil, yaşam kalitesi, sosyal imkanlar ve şehir politikalarına göre tercih yaptığını belirten Kenanoğlu, söz konusu düşüşün yalnızca üniversitelerle değil, tüm şehirle ilgili olduğunu vurguladı. Kenanoğlu, Kayseri’nin öğrenci şehri kimliğini zedeleyen unsurları sıraladı: yüksek yurt ve ev kiraları, sınırlı sosyal yaşam olanakları, esnafın öğrencilere yönelik fırsat sunmaması, belediyelerin kültürel destek eksikliği, KYK yurtlarındaki kapasite sorunları ve öğrencilerde aidiyet eksikliği.

ÇÖZÜM İÇİN SEFERBERLİK ÖNERİSİ

Kayseri’nin yeniden öğrenci şehri kimliğine kavuşması için topyekûn bir seferberlik gerektiğini savunan Kenanoğlu, valilik ve belediyelerin sosyal tesislerde öğrencilere yüzde 50 indirim, sosyal-kültürel etkinliklerin artırılması ve rehberlik merkezleri kurulmasını önerdi. Sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına “Öğrenci Dostu Esnaf” kampanyası, burs ve iş imkanı çağrısı yaptı. Kiralardaki spekülatif artışların denetlenmesini de talep etti.

Kenanoğlu, esnaf ve vatandaşlara seslenerek, öğrencileri müşteri değil misafir olarak görmeleri gerektiğini belirtti. Öğrenci kartına özel indirimli menüler ve sosyal alanlara erişimi kolaylaştıran uygulamaların yaygınlaşmasını isteyerek, “Kayseri sadece sanayi ve lojistik merkezi değil, bilim, kültür ve gençlik merkezi olmalı. Öğrenci olmayan şehirde kültür nefes alamaz, ticaret canlı kalmaz, gelecek şekillenmez. Gençliğe umut olmayan şehir, geleceğe yön veremez” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.