Dolar 38,8299
Euro 44,0677
Altın 4.133,33
BİST 9.454,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Bursa’da genç inşaat mühendislerinden 19 Mayıs coşkusu

Bursa’da genç inşaat mühendislerinden 19 Mayıs coşkusu
21 Mayıs 2025 09:45

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği ‘19 Mayıs Gençlik Gecesi’nde genç mühendisler, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

BURSA (İGFA) – İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu’nun geleneksel ‘19 Mayıs Gençlik Gecesi’, Gold Majesty’de büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, İMO Bursa Şubesi 19. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri, geçmiş dönem yöneticileri ve inşaat mühendisliği öğrencileri katıldı.

İMO Bursa Şubesi Başkanı Serdar Atilla Erdem, açılış konuşmasında gençlerin enerjisinin mesleki ve ülkesel sorunları çözeceğini belirterek, “Mesleğimizin kanun ve uygulamalardan kaynaklı sorunları var. SGK Protokolü, Meslek Kanunu’nun güncellenmemesi, şantiye şefliği ve kadın mühendislerin istihdam zorlukları gibi meselelerle mücadele ediyoruz. Deprem, bir beka sorunudur ve bunu çözecek olan inşaat mühendisleridir” dedi. Erdem, TBMM Bayındırlık Komisyonu’yla yapılan görüşmelerde binalarda muayene sistemi önerisinin gündeme geldiğini, mesleğin hak ettiği değere kavuşması için çalıştıklarını belirtti.

“ÜLKENİN TEMELİ GENÇ MÜHENDİSLERDE”

Gençlik Komisyonu Başkanı Alperen Doğan, 19 Mayıs’ın bir milletin diriliş günü olduğunu söyledi. Genç mühendisler olarak şantiyelerde, projelerde, afet bölgelerinde alın teriyle var olduklarını belirten Doğan, “Ülkenin en sağlam temeli, bizim omuzlarımızda yükselecek” dedi.

Konuşmalar ardından Şube Başkanı Erdem, geceye destek veren sponsor firmalara plaket takdim ediliken, etkinlik, 10. Yıl Marşı eşliğinde kesilen 19 Mayıs pastasıyla coşkulu bir şekilde sona erdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.