Dolar 38,7612
Euro 43,6459
Altın 4.147,59
BİST 9.390,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 21°C
Per 21°C

Muğla’da ‘kadın-erkek eşitliği’ne yeni adım

Muğla’da ‘kadın-erkek eşitliği’ne yeni adım
11 Mayıs 2025 10:24

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Kızıldağ Mesire Alanı’nda düzenlediği Kadın Pikniği etkinliğinde Kadın Koalisyonu ile ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartının Uygulanması ve İzlenmesine Yönelik İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

MUĞLA (İGFA) – Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarına bir daha yenisini ekledi.

Menteşe ilçesindeki Kızıldağ Mesire Alanı’nda düzenlenen “Kadın Pikniği” etkinliği kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ileKadın Koalisyonu arasında“Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”nın uygulanması ve izlenmesine yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen protokole, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Protokol, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve yerel yönetimlerin toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik taahhütlerini içeren Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı doğrultusunda Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hazırlanması ve uygulanmasına yönelik süreci kapsıyor.Farklıçalışma alanlarına, yöntemlere ve düşüncelere sahip birçok kadın derneğinin bir araya gelmesiyle oluşan Kadın Koalisyonu, bu süreçte çeşitli katkılar sunacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin kuruluşunun birinci yılı dolayısıyla ‘Birbirimizin Hızır’ı Olacağız’ sloganıyla Kızıldağ Mesire Alanı’nda düzenlenen “Kadın Pikniği” etkinliğinde kadınlara yönelik müzik dinletileri ve çeşitli sosyal aktiviteler de düzenlendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.