Dolar 41,4575
Euro 48,8363
Altın 5.019,23
BİST 11.292,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Sakaryalı gençler Büyükşehirle İtalyan mutfağında

Sakaryalı gençler Büyükşehirle İtalyan mutfağında
27 Temmuz 2025 13:45

Her hafta farklı kültürlerden, farklı lezzetlerin hazırlandığı Büyükşehir Belediyesi SAMEK Mutfak Atölyesi’nde bu hafta Sakaryalı gençler İtalyan mutfağıyla buluştu.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen öğrencilere Sanat ve Meslek Edinme Kursları (SAMEK) mutfak atölyesi aracılığıyla hem eğlenceli hem de öğretici bir ortam sunmaya devam ediyor.

Her hafta farklı kültürlerden, farklı lezzetlerin yapıldığı mutfak atölyesinde bu hafta İtalyan mutfağından ‘Lazanya’ ve ‘Tiramisu’ lezzetleri yapıldı.

Farklı bir kültürün mutfağını deneyimleme şansı yakalayan öğrenciler, hazırladıkları yemeklerin tadına bakarak günü tatlı bir finalle noktaladı.

“İLK KEZ LAZANYA VE TİRAMİSU YAPTIM…”

Lise öğrencisi olan 14 yaşındaki Azra Duman, “Bugün kursta ilk kez lazanya ve tiramisu yapmayı denedik. Daha önce hiç hamur açmamıştım, bu benim için oldukça farklı bir deneyimdi. Lazanya hamurunun biraz daha ince olması gerekiyormuş, onu da burada öğrendim. Her şey çok keyifliydi, güzel bir sonuç çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mutfak atölyesine katılan lise öğrencisi Tubanur Çakmak, “Bugün burada tiramisu ve lazanya yaptık. Yaparken gerçekten çok eğlendim. Benim için hem keyifli hem de çok özel bir deneyimdi” dedi.

SAMEK mutfağında ilk kez bu tür bir deneyim yaşayan gençler, eğitici ve lezzetli geçen bu özel atölyeyi uzun süre unutamayacak deneyim yaşama fırsatı buldular.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.