Dolar 41,4171
Euro 48,9816
Altın 5.012,23
BİST 11.331,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Konya’da gökyüzü meraklıları buluştu

Konya’da gökyüzü meraklıları buluştu
10 Temmuz 2025 13:17

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi, Astronomi Festivali’ni (Astrofest) bu yıl iki farklı noktada düzenlendi.

KONYA (İGFA) – Konya Bilim Merkezi’nin “Herkese Biraz Gökyüzü” sloganıyla düzenlediği Astrofest’in 6’ncısına Konya Büyükşehir Belediyesi Taşkent Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı, 7’ncisine ise Beyşehir Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı ev sahipliği yaptı.

Gökyüzünü merak eden herkes için her yaşa uygun astronomi ve doğa içerikli atölye çalışmalarının yer aldığı etkinliklerde, alanından uzman akademisyenler tarafından bilim söyleşileri yapıldı. Ayrıca, doğa yürüyüşleri, teleskoplar ile gece ve güneş gözlemleri ve eğlenceli yarışmalarla dolu geçen festivalde gökyüzü meraklıları iki gün boyunca bilimle iç içe olmanın keyfini yaşadı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, taşıdığı misyon gereği hem bünyesinde farklı temalarda festivaller ve programlar düzenliyor hem de ülke genelinde yapılan festivallerde yer alıyor.

Konya Bilim Merkezi, her sene düzenlediği Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük bilim festivali olan Konya Bilim Festivali’nin yanı sıra astronomi ve matematik gibi festivaller ile de ülke genelinde bilimin popülerleşmesine katkıda bulunuyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.