Dolar 41,9850
Euro 48,8530
Altın 5.600,95
BİST 10.636,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Kuvvetli yağış uyarısı! Foça’da bir kişi kayıp!

Kuvvetli yağış uyarısı! Foça’da bir kişi kayıp!
23 Ekim 2025 19:45

İzmir’in Foça ilçesinde etkili olan kuvvetli yağışlar sonrası sel ve su baskınları meydana geldi. Kayıp bir kişinin arandığı bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, bölgeye gitti. Meteoroloji bu gece için Ege ve Trakya bölgesinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar konusunda vatandaşları tedbirli olmaları için uyardı.

ANKARA (İGFA) – İzmir’in Foça ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak ve İsmet Paşa mahallelerinde sel, su baskını ve mahsur kalma olayları yaşandı. İl genelinde şimdiye kadar 198 ihbar (su baskını, bilgi talebi, mahsur kalma vb.) alındı. İhbarlara ekiplerce anında müdahale ediliyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede yürütülen çalışmalara AFAD, itfaiye, jandarma, emniyet, belediye, DSİ, Karayolları, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumlar olmak üzere toplam 587 personel ve 265 araç katılıyor.

AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, beraberinde Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Kartal Muhcı ve Acil Yardım ve Altyapı Hasarları Daire Başkanı Ayhan Işık ile birlikte Foça’ya giderek müdahale çalışmalarını yerinde koordine ediyor.

Yetkililer, sel olayı sonucunda bir vatandaşın kaybolduğu bilgisini paylaştı. Kayıp vatandaşı arama çalışmalarına destek olmak üzere Manisa ve Muğla AFAD ekipleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı su altı arama ekipleri de bölgeye sevk edildi.

FOÇA UYARDI!

Foça Belediyesi ise, şehir merkezine gelmek isteyen sürücülerin, güvenlikleri açısından taşkın, heyelan gibi tehlikeler yaşanmaması için Değirmenlik Caddesi (Askeri Yol) yerine Foça – İzmir Karayolu (Foça Yolu) istikametini kullanmaları önemle rica olunur.

İÇİŞLERİ’NDEN METEOROLOJİK UYARI! KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre; Kıyı Ege’de halen etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerine kadar Manisa ve Aydın’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Ayrıca Edirne ve Kırklareli’nin güneyi, Tekirdağ’ın batısı, Balıkesir’in batı kıyıları ile İzmir ve Çanakkale çevrelerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşlara yaptığı uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Yetkili mercilerin uyarılarının yakından takip edilmesi istendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.